Yvonne de Wijn: workshopleider God in de supermarkt

Mijn naam is Yvonne de Wijn. In 2020 ben ik getrouwd met Evert-jan. We wonen in Bodegraven, het mooiste dorp van Nederland. Midden in het Groene Hart, onderdeel van de Limes, fantastische verbindingen naar de grote steden. Hier haal je ons niet zomaar weg. 

In het dagelijks leven verveel ik me geen moment. In 2023 heb ik mezelf bevrijd van het juk van loondienst, wat mij levensvreugde en vrijheid heeft gegeven. De achtergrond in het onderwijs en bedrijfsleven neem ik mee in mijn eigen onderneming. Als Yvonne de Wijn werk ik als zzp’er op het snijvlak van boodschap en publiek. Ik werk als dagvoorzitter, (trainings)acteur, presentator en trainer. De workshops van God in de Supermarkt passen qua werk perfect hierbij, voor de groep staan, interactie begeleiden en de sfeer van de groep managen. Verder ben ik druk met allerlei vrijwillige activiteiten, in de kerk, voor mijn toneelgroepen (E&R Mimeteam en Fysiek Theater OverHoop) en de christelijke kunstenaarswereld. 

Mijn duurzame reis is een rustige wandeling, die ondertussen al zo’n 12 jaar duurt. Vanaf het moment dat ik God leerde kennen, veranderde mijn omgang met de schepping. Het serieus nemen van de Bijbel heeft verregaande gevolgen voor het héle leven. Zodoende was duurzaam leven voor mij niet bijzonder en stond het vroeger niet in relatie tot de klimaatcrisis. Het was de Bijbelse weg om te leven. Het waren de kleine dingen in het leven, zoals afval scheiden, verspilling tegengaan en tweedehands aanschaffen.
Tijdens zo’n rustige wandeling kom je na jaren toch verder en bouw je een conditie op. De aandacht die het in de maatschappij steeds meer heeft gekregen, hielp me om meer kennis te vergaren.

Voor mij betekent duurzaamheid meer dan letten op de CO2-uitstoot. Het gaat ook om recht doen aan de aarde, de mensen en de dieren. Het gaat om écht leven, geen kunstmatige bubbels van weelde in stand houden. Dat laatste is uitermate lastig in onze welvaart. Tóch proberen we ons in te zetten op community (samen leven en delen met de mensen om ons heen), niet mee te doen in de gekte van commercie en soms maar de ‘groene mafkees’ te zijn. Er valt nog veel te leren, de top is nog lang niet in zicht. Toch is het een mooie reis. 

De vraag van Alfred naar nieuwe mensen om workshops te geven, viel samen met mijn nieuwe vrijheid. Anderen inspireren, aan het denken zetten en activeren zit me in het bloed. Daarnaast motiveert het mezelf om door te gaan op deze ‘groene weg’. 

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!