Workshopleider Remko Boesveld stelt zich voor

Hallo, Ik ben Remko Boesveld. Ik ben 43 jaar en woon sinds een maand of twee in het heerlijk bosrijke Ede. Ik werk nu nog in Utrecht op een HAVO-VWO school waar ik alle practica voor natuurkunde, scheikunde en biologie verzorg. Ik vind het prachtig om de leerlingen steeds weer te kunnen laten zien hoe wonderbaarlijk Gods schepping in elkaar zit. Na de zomer ga ik gelukkig weer op fietsafstand van mijn huis werken. Dan ga ik als ondersteuner binnen het speciaal voortgezet onderwijs aan de slag. Een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit zie.

Een jaar of vijf geleden hadden we in mijn kerk (toen nog in Nieuwegein) de God in de supermarkt workshop. Fantastisch vond ik het. En toen Alfred nog een keer in Nieuwegein de workshop kwam geven was ik eigenlijk al van plan me als vrijwilliger bij hem aan te bieden. Dit leek me wel iets om me voor in te zetten en een bijdrage aan te kunnen leveren. Maar verder dan die gedachte kwam het niet. Totdat Alfred vele jaren later zelf om hulp vroeg. Dat was het moment om er toch echt in te kunnen stappen. En nu vormen we met zijn vieren een mooie groep workshopleiders die elkaar goed aanvullen.

Ik ben opgegroeid met een vader die ons constant herinnerde de deur dicht te doen vanwege het warmte verlies. Veel van ons eten kwam uit de moestuin en er werd nooit voedsel weggegooid. Dus toen ik het huis uitging en in de woongroep van Youth for Christ ging wonen werd ik net zo’n irritante “huispapa”. Restjes netjes invriezen, niet te lang onder de douche staan en niet teveel vlees in de maaltijd. Ik kan me achteraf goed voorstellen dat de jongelui, die een diaconaal jaar deden en tijdelijk in de woongroep woonden, mij regelmatig irritant vonden. Vanuit een intrinsieke interesse naar duurzaamheid en eerlijke handel kwam ik bij Time to Turn terecht.  Een club jonge mensen die vanuit hun geloof zich via acties inzette voor een betere wereld. Daar heb ik heel veel informatie opgedaan over duurzame keuzes, achterliggende problematiek en de mogelijkheden voor een duurzamer bestaan.

Sindsdien probeer ik samen met mijn man bij alles wat we doen en aanschaffen voor de duurzaamste optie te gaan. En nee, dat lukt zeker niet altijd. Maar we hebben het plezier ontdekt van vakanties met de trein. Fietsvakanties zijn een heerlijk ontspannen manier van de wereld om je heen ontdekken. Duurzame kleding maakt de keuzemogelijkheden erg overzichtelijk. Fietsen naar je werk ervaar ik als de meest ontspannen manier van reizen. En zo zijn er voldoende opties te noemen waardoor een duurzaam leven ook een makkelijker leven kan zijn.

Ik zie er naar uit om met onze workshops de komende jaren Nederland in te trekken en samen met jullie te ontdekken, te delen en te onderzoeken hoe we Gods schepping kunnen blijven bewonderen en bewaren.

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!