Dry january

Beste lezer,
Allereerst een gelukkig en gezegend 2024! Wij, van God in de Supermarkt zijn er weer klaar voor om dit jaar te knallen en we hebben ons laatste kruid gelukkig niet verschoten tijdens oud en nieuw!

Tja, waar moet je het dan over hebben zo in de eerste nieuwsbrief? Alfred vroeg naar mijn goede voornemens en hij stelde dat hij mee zou doen aan Dry January. Ik drink al bijna drie jaar geen alcohol meer dus die missie was voor mij een peulenschil. Wat dan wel? Omdat Alfred van sensibiliseren houdt, in plaatst van, in sommige gevallen te kiezen voor de harde aanpak, kreeg ik onlangs twee gezinsverpakkingen thee. Ja, heus. Verantwoorde en eerlijke thee. Het was Clipper en klaar duidelijk. Eva moet minder loodvrij pils drinken en meer thee.

Ja, je zoekt je rot naar de klimaatimpact van het ene, ten opzichte van het andere. Alfred dacht een goede troef in handen te hebben door te denken dat wijn van mindere impact was dan mijn loodvrij Bavariaatje. Wie het laatst lacht, lacht het best want Alfred zijn rode wijn had betrekkelijk meer klimaatimpact dan mijn Bavariaatje zonder alcohol, dat nota bene nog veganistisch is ook. Wellicht denkt u dat het vrij logisch is, dat bier en wijn veganistisch zijn maar schijn bedriegt. Hier meer over in een komend bulletin. Eerst schuiven we nog even met de cijfers.

Dan is er iets dat ik drink dat Alfred beschouwt als nucleair afval. U voelt hem wellicht al aankomen, Red Bull zonder suiker. Het is Alfred een raadsel dat ik niet ‘kern’ gezond en ‘stralend’ door het leven ga, gezien ik niet zelden dit drankje tot me neem. Wist u dat men vroeger mensen poogde wijs te maken dat dit drankje stierensperma bevatte? Onlangs berichtte Alfred de mensheid nog over stierensperma maar niet in samenhang met Red Bull. Enfin.

Ja mensen, hoe, om in kantoortaal te spreken, vlieg je zoiets aan? Eerlijkheidshalve gebiedt mij om te zeggen dat het eerste slokje verrijkt uranium al weer door de aderen stroomde. Ga ik dan daadwerkelijk aan de thee, zoals Alfred zachtmoedig doch dringend aan heeft bevolen? Uiteraard. Groene thee, gewone thee of kruidenthee. Geen rooibos thee. Over verrijkt uranium gesproken. Ik kan me zo 1,2,3, niets bedenken dat ik qua erger vind dan rooibos. Gelukkig ruik je dat al op 130 mijl afstand dus weet ik waar ik niet moet zijn.

Thee is overigens een leuke om over te discussiƫren want welke thee drink je? De bekende van Pickwick? Van Lipton met die nylon theezakjes? Kies je voor losse thee of die van bijvoorbeeld Clipper? Kies je voor thee die Fairtrade is of kies je voor iets dat je voor twee stuivers en een vriendelijk woord bij de Action koopt? Dan kies ik voor de verantwoorde thee. Hoewel ik hier nog een doos thee heb staan die niet verantwoord geteeld is, echter wel gered is uit de anti-verspilbak.

Ja, wie wint deze schuursponschallange nou eigenlijk? Alfred als hij een maand lang geen alcohol drinkt en louter verantwoorde thee tot zich neemt? Of Eva die thee drinkt, frisdrank en af en toe toch dat beruchte drankje. Kijkt, qua gezondheid zal Alfred het wel winnen. Qua duurzaamheid waarschijnlijk ook maar dat mijn alcoholvrije biertje minder belastend is voor het milieu dat steekt toch een beetje bij Alfred. Dus mocht u hem tegen het lijf lopen, roep gerust “Zo eerst een Bavaria!” u zal niet beloont worden met een aria, wel met wat gemopper. Mocht u goede voornemens hebben? Zet hem op! Ga er voor en denk vooral niet te groot. Het moet behapbaar blijven en vooral realistisch en overzichtelijk. Succes!

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!