vegan boerenzoon

Ik bel Wouter op maandagmiddag op. Via Alfred heb ik zijn nummer gekregen. Alfred vindt het interessant, hoe kan een boerenzoon kiezen voor een veganistische levensstijl? Alfred stelde voor om Wouter te interviewen, aan mij deze mooie taak om dit te doen.

Wouter Waayer, influencer, groeide op in het boerenbestaan. Zijn ouders runnen een boerderij met rosékalveren. Wouter kende niet anders dan het boerenleven. Zijn familie, vrienden maar ook vrienden van zijn ouders verkeerden in deze kringen. Wouter had nog nooit gehoord van een vegetarische leefstijl. Echt dol op vlees is Wouter nooit geweest. Hij vond het niet echt lekker.

Wouter begon vragen te stellen toen zijn lievelingskoe Liesje opeens was verdwenen. Wouter is een echte dierenliefhebber. Op het moment dat Wouter samen ging wonen met zijn vriendin leerde hij onder andere vegetarisch eten kennen. Wouter was eigenlijk geen groot liefhebber van zuivel, eieren en andere dierlijke producten. Hij begon samen met zijn vriendin aan een vegetarische leefstijl. Veel weerstand was er niet vanuit zijn familie en vrienden. Wel was hij de eerste. Zijn moeder hield er zo veel mogelijk rekening mee. Door o.a. voor vleesvervangers te zorgen wanneer Wouter kwam eten.

De op Instagram en Tiktok bekende influencer vond het spannender om zijn ouders te vertellen dat hij helemaal voor het veganistische leven koos. Zijn moeder reageerde verrassend positief. Ze begreep vanuit haar achtergrond die keuze best. Echter vindt zij zichzelf te oud om hier nu nog voor te kiezen. Voor Wouter is het een opluchting. Nu kan hij rustig een stukje appeltaart met slagroom afslaan.

Instagram en Tik Tok noemde ik al, want wat voor velen tijdverdrijf is, is voor Wouter zijn werk. Hij is aangesloten bij een duurzaam modellenbureau. Zo had hij onder andere een samenwerking met het merk Spa. Op Instagram heeft Wouter meer dan tienduizend volgers. Hoe dat op Tik Tok is weet ik niet. Met zijn leuke filmpjes en berichtjes over het leven als veganist weet hij vele mensen te informeren en te inspireren.

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!