Schuursponsje: voetbal of Tour de France

Tussen Alfred en Eva zijn er wel wat tegenstellingen. Eva houdt van huisdieren en Alfred vindt daar het zijne van. Eva houdt van voetbal, Feyenoord in het bijzonder en Alfred kan niet wachten tot de Tour de France weer op de kijkbuis is te zien. Wat is er eigenlijk duurzamer? Naar het voetbalstadion gaan waar duizenden plastic bekers maar een eenmalig leven hebben en daarna worden weggegooid? Waar er soms vuurwerk wordt afgestoken? De spelers die per spelersbus naar de diverse stadions worden gebracht? Of de Tour de France waar ze lekker met de fiets racen, maar ook een reclamekaravaan nutteloze cadeaus over de wachtenden uit stort. 

Voetbal? Altijd een gespannen sfeer op de tribunes, aldus Alfred. Al die plastic bekertjes en wat te zeggen over Qatar? Hij heeft geen wedstrijd gezien. Op de samenvatting van de finale na. Die toch wel, tussen ons gezwegen, zinderend was. Hoe zit dat dan met de Tour? De enorme reclamekaravaan, al die motoren en auto’s die meerijden en al die mensen die naar het evenement toekomen, het is niet niks. De renners die per vliegtuig naar de locatie komen of al die bidons die vroeger in het niets verdwenen. Tegenwoordig zijn er zones waar bidons weggegooid mogen worden. Al die mensen die naar zo een evenement toekomen en zeker en vast niet allemaal met de trein. De helikopters die in de lucht hangen om o.a. beelden te schieten zodat u thuis op televisie het allemaal goed kan volgen. Los van de camera’s op de grond. 

Alfred durft wel te stellen, na enig speurwerk op het internet, dat de Tour een van de meest vervuilende sportevenementen is die er zijn. Kijk je er dan wél naar, als duurzaamheid je handelsmerk is? Het is een ingewikkelde discussie. Net als de discussie rondom het WK voetbal in Qatar. Eva heeft overigens helemaal niets gezien van dit toernooi. 

Wat hebben we hier nou van geleerd? Dat is moeilijk te zeggen. Want als je het ene afweegt tegen het andere, wie is er dan de klos? Kan ik, Eva, nog wel naar Feyenoord kijken? Kan Alfred nog wel languit op de bank Tour du Jour kijken? We zijn wel benieuwd naar uw mening! Niet alleen qua voorkeur maar ook wat u vindt van deze kwestie? Trapt u liever zelf een balletje, of de pedalen rond. Laat het ons weten.

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!