Schuursponsje: De meest duurzame vakantie?

Toet-toet of tuut-tuut? Wie van ons twee, Alfred en Eva, had de meest duurzame vakantie? Alfred riep al theatraal dat ik, Eva, dat ging winnen. Gezien ik op groepsreis ging per touringcar. Alfred ging met zijn gezin met de auto. Tevens legde Alfred een langere afstand af dan Eva maar maakte op de locatie zelf weer niet of nauwelijks gebruik van zijn auto.

Wat spookte Eva dan uit? Ging zij Dresden bekijken op de fiets? Niet bepaald. Eva liet zich potsierlijk rondrijden door de Saksische Sweiss in een luxe touringcar die op diesel rijdt en een verbruik heeft, in de stad, van ongeveer 1 op 4. Ahum. Kuch. *mompelt iets over fossiele brandstoffen.* Als we het dan toch over decadentie hebben, Alfred had de beschikking over een echte jacuzzi. U weet wel, zo een heet bad met bubbels dat pertinent verwarmd wordt. In tegenstelling tot de hottub.

Hoe verhoudt het een zich tegenover het ander? Alfred had bijvoorbeeld besloten om geen kaas meer te eten. Terwijl Eva bij het ontbijt 1 plakje kaas op haar broodje legde en aftopte met wat sterrenkers. Alfred at geen vlees, waar Eva bij het ontbijt soms 1 plakje strak gebakken bacon tot zich nam, of tijdens het diner een stukje kabeljauw. Daarnaast was het perfect gekookte eitje voor Eva elke ochtend een feit.

Alfred verbleef in een heel groot huis en later in een wat kleiner huis. Eva in een hotel dat zich net volledig op de duurzame werkmethode had gestort. Wat feitelijk inhield dat wanneer je verse handdoeken wilde, of wilde dat de kamer werd gestofzuigd, je dat aan moest geven. Anders gebeurde er niets. Nou, u zal mij allicht een viespeuk vinden maar ik blief absoluut niet elke dag verse handdoeken.

Goed, hoe gaan we de slotsom opstellen? Touringcar tegenover de auto is duurzamer. Eva’s voedsel tegenover dat van Alfred dan weer niet. Al heeft Eva verder wel acht geslagen op de hoeveelheden en zelfs een keer amandelmelk geprobeerd. Iek! Op locatie deed Alfred heel veel per fiets waar Eva dus in de touringcar zat. Alfred had een jacuzzi tot zijn beschikking en Eva douchte deels noodgedwongen koud.

U mag voor ons de balans opmaken. Eva stelt een remise voor, een moyenne tussen beide partijen. Hoe duurzaam was uw vakantie? Laat het ons weten!

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!