Eva doet onderzoek: shampoobars

Wij kregen na aanleiding van mijn vorig schrijven over haarproducten een leuke reactie van één van jullie. Waarom we de shampoobars niet hadden vermeld. Simpel gezegd ging het in deze nieuwsbrief louter om stylingsproducten. Edoch! We willen u niets onthouden dat mogelijk uw leven kan verduurzamen, vereenvoudigen of u geld bespaart dus daar gaan we. Shampoobars!

Ik was al een jaar of 2 mijn haar met een shampoobar. Eerst had ik lang haar, nu kort maar desalniettemin liggen hier in de badkamer enkele van die bars. Zo heb ik shampoo, iets voor het lijf en een conditionerbar. Je zou je toch afvragen waar al die veelheid voor nodig is, maar daar kom ik straks op terug.

Mijn shampoo is van een minder bekend merk, dat ik eens kocht bij de Etos. Het bevat nauwlijks geurstoffen en chemicaliën. Het zorgt ervoor dat ik geen jeukende hoofdhuid meer heb en zo een bar gaat toch algauw een behoorlijk lange tijd mee. Het scheelt enorm ten opzichte van de plastic flessen. Normale shampoo die u in de winkel koopt bevat parabenen, sulfaten en microplastics en dat is niet alleen slecht voor de conditie van uw haar en hoofdhuid maar ook voor het milieu. Daarnaast zit het in een plastic verpakking. De zeep die ik gebruik zat in een kartonnen doosje. Van vloeibare shampoo ben je snel geneigd teveel te gebruiken. Bij een bar kan dat niet. Je zeept je haar in en klaar.

Er zijn diverse merken op de markt die deze zeeptabletten aanbieden. Helemaal vrij van chemicaliën zijn ze eigenlijk nooit maar het is al een hele vooruitgang. Pasgeleden heb ik mijn haar eens gewassen met zo een stuk zeep dat voor het lijf bedoeld is. Goed, mijn haar klitte meer dan bij de shampoovariant maar verder was het even weelderig en zacht.

Onze koster vindt dat mijn haar altijd zo mooi zit als ik het net heb gewassen. Dat komt mede door de conditionerbar. Dan zit mijn haar, als ik het heb geborsteld, heel mooi. Besef dat Alfred dit stukje huisvlijt leest, en zich onherroepelijk zal verbazen over het feit dat mensen zo verzameling aan verzorgingsproducten hebben waar hij van mening is dat 1 stuk zeep voldoende moet zijn. Dat leidt bij mij al tot voorpret. Want ik weet precies hoe zo een reactie eruit ziet. U kunt zich dat wellicht ook wel inbeelden. Probeer u Maarten van Rossem in te beelden die de strikte noodzakelijkheid van Tiktok probeert te duiden.

Goed, even terug naar de zeep. Ik gebruik dus een merk, waarvan ik niet meer weet welke en ik gebruik Nature Box of Happy Soaps. Ze zijn niet heel goedkoop in aanschaf maar je kan er een hele tijd mee doen. Langer dan met een fles shampoo. Tenzij u 1x per kwartaal uw haar wast maar uitzonderingen daargelaten. Ze zijn eenvoudig in het gebruik en mocht u toch met het vliegtuig op reis gaan, de stukken zeep kunnen zo mee in uw handbagage.

Happy Soaps wordt onder andere verkocht door Albert Heijn, Plus en Etos maar u vindt ze wellicht ook in andere winkels. Ik ben in elk geval zeer tevreden. Zacht haar, geen jeuk meer, mijn haar wordt niet snel vet en het glanst je tegemoet.

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!