Eva doet onderzoek: kipvervangers

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees?
Kan dat nog wel? Reclame voor de pluimveesector? De veetransporten gaan ook, in deze hoge temperaturen gewoon door. Ik, Eva, die voor u van alles en nog wat test, ging ook gewoon door. Wat werd er dan getest? Vegetarische/veganistische kipschnitzels!

Vast kan ik u vertellen is dat die van de Aldi als slechtste uit de bus kwam. Een stukje gezouten karton. Niet lekker en zeker niet aan te raden. De duurste uit de test, die van de Vegetarische Slager, is echt wel de lekkerste maar ook de beste? De prijs is vrij hoog en als je de versie van de Albert Heijn hebt gegeten, weet je dat een wat minder dure variant ook best prima kan zijn. Kip is één van de gemakkelijkste na te maken vlees producten. Dat blijkt wel uit het ruime assortiment namaak kip in het schap van de vleesvervangers. Al begreep ik dat het woord vleesvervanger niet correct is.

Goed, de variant van de Vegetarische Slager is dus heel erg lekker. Kies ik er snel voor? Gezien de prijs niet edoch! Deze producten zijn vrij regelmatig in de reclame. 1+1 gratis en je kan het prima invriezen. Het huismerk van de Jumbo en de Albert Heijn vormen een goed en lekker alternatief. Goede smaak, goede structuur en als je ze zoals ik tussen een contactgrill bakt, heb je geen boter of ander vet nodig om ze te bakken. Eerlijk is eerlijk… net als de vleesvariant bevatten deze producten wel veel vet. Waardoor sommigen zelfs wat zompig worden. Dus goed bakken!

Willen wij van God In De Supermarkt u nu massaal aan de vleesvervangers hebben? Welnee. Ik test gewoon wat alternatieven. Voor de mensen die misschien willen minderen met het consumeren van vlees of er net voor hebben gekozen vegetariër te worden. Wat niet onvermeld mag blijven is dat alle vegetarische kipschnitzels die ik heb getest volledig veganistisch zijn. Proef je niks van! Voor zover dat al mogelijk was.

Volgende keer leest u van alles over broodbeleg, de hartige variant voor wanneer u geen vlees en/of dierlijke producten op uw brood wilt. Zoals kaas! Of salami. Nieuwsgierig? Dan kan ik u alvast verzekeren dat de veganistische boterhamworst van de Albert Hein zeker en vast geen succes is. Erg bitter en erg chemisch.

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!