Eva doet onderzoek: duurzaam haar

Haar, de een heeft het kort, de ander lang. Krullen of stijl haar. Rode lokken of zwarte pieken. Hoogblond of grijs. Er is een heel kleurenpalet aan al dan niet echte haarkleuren te bewonderen in het straatbeeld en wat doen we vaak veel met ons haar.

Ik heb vrij ontembare lokken die ik tem met Loreal. Een soort pasta waardoor mijn coupe wanhoop een beetje minder wanhopig rondom mijn schedel ligt.

Zijn deze producten wel zo duurzaam? Bevatten ze niet een oceaan aan microplastics en andere chemicaliën? Ja, absoluut. Alfred die meestal alleen een kam door zijn haar haalt, stuurde me op pad om te onderzoeken welke producten je nu kan gebruiken die minder impact hebben op het milieu.

Nature Box is een relatief goedkoop product dat ook stylingsproducten aanbiedt. Zoals haargel of fixing spray. Buble to Buble. Aunt Jackies heeft ook een breed scala aan haarproducten. Allemaal een stuk minder chemisch. Alleen niet overal te koop zoals de meer gangbare merken. Het is soms echt even zoeken.

Sommige kappers verkopen ook haarproducten zonder sulfaten, parabenen en microplastics. Vraag het gerust even na en als u het niet vertrouwt, Google is your friend. Veel van die chemische haarproducten veroorzaken een rode hoofdhuid en soms ook jeuk. Omdat ze te agressieve chemicaliën bevatten om tot een goed resultaat te komen.

Mijn tante is hier een voorbeeld van. Door veelvuldig haar haren te verven met het huismerk van Kruidvat (wel een mooie kleur.) Werd haar haardos iel en dun. Ze probeerde de variant zonder watstofpiroxide (Alfred kijk even hoe je dat schrijft.) En dan bleek een stuk beter voor het haar.

Mocht u helemaal o nature willen gaan, dan vindt u op het wereldwijde web een tal van recepten om zelf haargel en of shampoo te maken. Wellicht leuk voor de kerstvakantie!

Voor nu: Nature Box is een relatief goedkope keuze. Ik heb er ook een aantal producten van. Èn ik heb Loreal. Er moet tenslotte iets overblijven voor Alfred om over te mopperen lieve lezers

Stel je vraag!

Benieuwd naar onze workshops? vul dan het formulier in!